Wat wordt er getraind bij Bersilat?

Bersilat beoefent effectieve all round zelfverdediging (Bela Diri) en sparren (Tanding). De kunstvorm (Seni) wordt niet actief beoefend. Eenvoudige ademhalings- en concentratieoefeningen ondersteunen de warming-up en cooling-down.

Bela Diri
Pukulan Betawi is een no-nonsens- systeem gespecialiseerd in het gevecht op de korte afstand. Bela diri staat voor zelfverdediging waarbij eenvoud en effectiviteit voorop staan . Het systeem kent een grote variatie aan enkele en dubbele stoot- of slagtechnieken, waar mogelijk gecombineerd met (lage) traptechnieken en worpen. Deze technieken zijn gericht op het snel en doeltreffend uitschakelen van een aanvaller. Het beoefenen van de Bela Diri heeft eveneens een positief effect op coƶrdinatie, evenwicht, snelheid en concentratie.

Tanding
Bij de tanding worden dezelfde technieken getraind als bij de Bela Diri echter aangepast aan de regels die voor Pencak Silat wedstrijden gelden. Tanding staat garant voor een intensieve en explosieve manier van trainen, waarbij naast zelfverdediging de nadruk wordt gelegd op conditie, uithoudingsvermogen en spierversteviging. Vooral elementen als reactievermogen, timing, snelheid en stressbestendigheid kunnen hiermee aanzienlijk worden vergroot.

Ricardo

Voor het opdoen van de nodige sparervaring neemt Bersilat regelmatig deel aan onderlinge wedstrijden met andere Pencak Silat verenigingen. Senior- en juniorleden van Bersilat hebben in het verleden regelmatig prijzen behaald in officiƫle competities.

Aangesloten bij:
Sponsored by: